Stavba formule ČVUT vrcholí

26.3.2009
logo ČVUT

Tisková zpráva ČVUT

Studentský tým ČVUT pod názvem CTU CarTech působící na Českém vysokém učení technickém v Praze dokončuje v těchto dnech historický první prototyp vozu kategorie Formula Student. Veřejnost bude mít možnost vůz poprvé spatřit na výstavě Amper 2009, který proběhne od 31. března do 3. dubna 2009 na výstavišti v Letňanech.

Kromě vozu bude k vidění prezentační panel elektroniky a mechatroniky vozu, zejména robotizované řazení a kontroly trakce. Program týmu bude i v dalších měsících nabitý a vyvrcholí na soutěži Formula Student Germany na okruhu Hockenheimu, který proběhne 5. až 9. srpna 2009.

Tým CTU CarTech je historicky prvním týmem z České republiky přihlášeným na tuto soutěž a poměří své síly s dalšími 77 týmy z celého světa. Tým ČVUT tvoří 35 studentů Fakulty elektrotechnické a Fakulty strojní.

Formule má motor vzadu před zadní nápravou s objemem 600 kubických centimetrů a výkonem sto koní. Stroj váží bez jezdce kolem dvě stě kilogramů. Stavba formule, její provoz, náklady na tým a účast na třech soutěžích přijdou celkem asi na milion korun. I z tohoto důvodu hledá tým CTU CarTech partnery, kteří mu pomohou zabezpečit projekt finančními prostředky, výrobou části vozu, poskytnutím know-how, nebo i způsobem dle vlastního návrhu.

Více informací o formuli ČVUT najdete na http://cartech.cvut.cz/index

Odeslat komentář k článku "Stavba formule ČVUT vrcholí "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Stavba formule ČVUT vrcholí " e-mailem

Diskuse/Aktualizace