Regulace příjmu potravy

10.1.2017
Chemická struktura kyseliny propionové, systematicky propanové.

Kyselina propionová, jejíž chemickou strukturu vidíme na obrázku, hraje důležitou roli při regulaci přijmu potravy. Produkují ji v našem střevě bakterie kvašením rozpustné vlákniny, obdobně jako mastné kyseliny. Po proniknutí do buněk zvyšuje kyselina propionová množství peptidů PYY a GLP-1, které přímo regulují příjem energie. Edward S Chambers a Gary Frost spolu s dalšími kolegy z Imperial College London a jiných britských pracovišť její působení prokázali i přímým podáváním.

Vlastislav Výprachtický 11.1.2016: Velmi přínosný poznatek pro řešení metabolismu potravy. Spolu s enzymy pro rozklad tuků,/ trypsin,arginin, pepsin / může se ovlivnit řada problémů v léčbě.

 
Odeslat komentář k článku "Regulace příjmu potravy "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Regulace příjmu potravy " e-mailem

Diskuse/Aktualizace