I ve vědě se podvádí

27.1.2017
Letecký pohled na Lawrence Livermore National Laboratory, public domain, via Wikimedia Commons, https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ALLNL_Aerial_View.jpg.

Sean Darin Kinion, bývalý fyzik z kalifornské Lawrence Livermore National Laboratory, včera nastoupil svůj nepodmíněný osmnáctiměsíční trest za podvody spojené s financováním svého výzkumu. Od americké IARPA, jedné z mnoha vládních organizací k financování výzkumu, obdržel grant ve výši 539 tisíc USD. Měli sloužit k nákup vybavení pro výrobu a testování prvků kvantových počítačů. Nicméně tento výzkum zcela zfalšoval včetně divadelního předvádění experimentů pro kontrolní orgány. Kromě vězení byl odsouzen i k finanční kompenzaci vládě USA ve výši 3.317.893 USD a následnému tříletému probačnímu dohledu. Obdobný případ bývalého profesora Univerzity Karlovy Karla Bezoušky zatím nechávají naše orgány činné v trestním řízení bez povšimnutí. Na obrázku vidíme letecký pohled na Lawrence Livermore National Laboratory (public domain, via Wikimedia Commons, https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ALLNL_Aerial_View.jpg).

vladimír houzar 29.1.2017: podvádí se všude zvláště tam,kde se utápí peníze v činnostech kde vědci nechtějí aby jim někdo porozuměl

 
Odeslat komentář k článku "I ve vědě se podvádí "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "I ve vědě se podvádí " e-mailem

Diskuse/Aktualizace