Dávné osídlení Tibetu

15.1.2017
Otisk lidké dlaně v travertinu v lokalitě Chusang na jihu Tibetské plošiny (foto Mark Aldenderfer).

Zemědělci osídlili Tibetskou plošinu před 3.600 lety. Nicméně lidé tam žili již dlouho před tím, což dokládají antropologické výzkumy R.C.Meyera z Innsbrucké univerzity a jeho kolegů ze Spojených států, Německa a Nového Zélandu. U vesnice Chusang v jižní části Tibetské plošiny ve výši 4.270 m.n.m. se nachází v travertinu řada otisků lidských rukou a nohou, které jsou staré minimálně 7.400 a maximálně až 12.670 let. Jejich věk určili datováním pomocí radioaktivního rozpadu uranu a thoria-230. Travertin je porézní uhličitan vápenatý, který vzniká usazování na zemi. Otisky vznikly během jeho tuhnutí. Jeden z nich vidíme na fotografii Marka Aldenderfera.

Klouda 17.1.2016: Je dojemné, jak vědecký mainstream dokazuje tibetskou věkožiznou kulturu. Proč to činí? První němečtí cestovatelé v Tibetu ze začátku 20. století i Stanislav Komárek v ninties 20. století se shodují, že je Tibet velmi zaostalou enklávou a nemáme na něm co obdivovat (pokud nemilujeme polovzdělané mnichy a umělé politické dalajlámovské hříčky), protože Tibeťané by všichni (mimo mnichů) velmi chtěli být považováni za kulturní národ aspoň jako Nepálci.

18.1.2017: Proč to činíme? Přeci proto, že nás za to dalajláma platí. To dá rozum. Má na to speciální fond, do kterého přispívají ilumináti,CIA, zednáři, Židé, uprchlíci a oni.

 
Odeslat komentář k článku "Dávné osídlení Tibetu "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Dávné osídlení Tibetu " e-mailem

Diskuse/Aktualizace